Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος»

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος»

Επίθεση στα νέα γραφεία του Έθνους στη Λεωφόρο Συγγρού 144 σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από αγνώστους με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο δημοσιογράφων. 

Ομάδα περίπου 10 αγνώστων που επέβαιναν σε μηχανάκια αποσχίστηκαν από πορεία με μοτοσυκλέτες και προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου καθώς έσπασαν τις τζαμαρίες με πέτρες και έριξαν μπογιές. Σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησαν τους δύο δημοσιογράφους οι οποίοι φέρουν ελαφρά τραύματα. Ακόμη, προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο. 

Οι άγνωστοι δράστες διέφυγαν, ενώ δεν έχουν σημειωθεί προσαγωγές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε με ανακοίνωση «την τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του Έθνους και της 24 Μedia. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι».

Η Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι αναμένει «από τις αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη», ενώ καταδικάζει με τον απερίφραστο τρόπο την επίθεση.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, καταδίκασε το περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εκφοβίσει τη λειτουργία του Τύπου και πως οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες. 

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων κατά των γραφείων της εφημερίδας Έθνος και των ιστοσελίδων του ομίλου 24media» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την «τραμπούκικη», όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος» και «24 media».

Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου τονίζει πως «μέθοδοι τρομοκράτησης των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και προφανώς οι αυτουργοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Το Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση χουλιγκάνων στα γραφεία της εφημερίδας "Έθνος". Ένα ΜΜΕ γίνεται για άλλη μια φορά στόχος φανατικών. Οι αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για τη σύλληψη των δραστών και οι δημοκρατικοί πολίτες να απομονώσουν τις τραμπούκικες συμπεριφορές.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των δημοσιογράφων και των γραφείων της εφημερίδας "Έθνος"», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

- Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων και των γραφείων Έθνος