Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη: Την όραση της κινδυνεύει να χάσει η 49χρονη

Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μεσσήνη: Την όραση της κινδυνεύει να χάσει η 49χρονη

Την όραση της από το ένα μάτι κινδυνεύει να χάσει η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ από τον πρώην σύζυγο της στη Μεσσήνη. 

«Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της» δήλωσε στην ΕΡΤ η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται η 49χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα χημικής επίθεσης από τον πρώην σύζυγό της.

«Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι» είπε η διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία αποκάλυψε ότι εκτός του συγκεκριμένου εγκαύματος δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Όπως τόνισε η κ. Αλειφέρη από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

Σχολιάζοντας το αποτρόπαιο περιστατικό βίας η κ. Αλειφέρη δήλωσε για την πολύτεκνη μητέρα ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο.

«Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» δήλωσε η κ. Αλειφέρη.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα έξι παιδιών, περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε στην επιχείρηση καθαρισμού ιματισμού που εργάζεται και την ώρα που πήγαινε να ανοίξει, ο άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αρχικά προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και να της βάλει κάποιο πανί στο πρόσωπο. Στη συνέχεια και αφού δεν κατάφερε να την ακινητοποιήσει, της πέταξε το υγρό που μετέφερε πιθανότατα σε κάποια φιάλη και τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση της Αστυνομίας.