Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στο σπίτι του δημοσιογράφου και αρθρογράφου του Liberal, Δημήτρη Καμπουράκη, στις 2.30 π.μ. τη νύχτα, στην Αργυρούπολη. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε από την έκρηξη, καθώς και δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής.

H έκρηξη από τα γκαζάκια προκάλεσε φθορές στην είσοδο της κατοικίας, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Ο Δ. Καμπουράκης είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλητικά μηνύματα, όπως αποκάλυψε, μιλώντας το πρωί, σήμερα Τρίτη, λίγες ώρες μετά την επίθεση στο σπίτι του, στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο συμβάν, έκανε λόγο για φοβερό κρότο, ενώ σημείωσε ότι ένα από τα γκαζάκια δεν έσκασε.

«Να μην μιλώ, επειδή μου έκαψαν την πόρτα;»

 

Αν δεν υπήρχε η θωρακισμένη βαριά πόρτα ασφαλείας, οι φλόγες από τη φωτιά θα είχαν μπει στο σπίτι, όπου μένει η πεθερά του και ευτυχώς απουσίαζε, ανέφερε ο Δ. Καμπουράκης.

«Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου», είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τον άνθρωπο πίσω από τα γκαζάκια. Όπως είπε, φορούσε μαύρο σκούφο και ιατρική μάσκα, ωστόσο διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά, καθώς και τo μούσι του.

«Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος.

Ο Δ. Καμπουράκης αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί απειλές και πέρυσι και ότι τότε η Αστυνομία του είχε προτείνει να του διαθέσει αστυνομική φρουρά.

«Πριν κανένα χρόνο είχα απειλητικά μέιλ, είχε επικοινωνήσει η Αστυνομία να μου πει αν θέλω αστυνομική συνοδεία, μάλιστα μου είχαν εγκρίνει έναν αστυνομικό και είπα δεν θέλω, δεν νιώθω καλά να έχω έναν άνθρωπο να είναι η σκιά μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ, το επάγγελμα έχει κινδύνους. Να μην μιλώ επειδή μου έκαψαν την πόρτα;», ανέφερε.

Το βίντεο-ντοκουμέντο

 

Εντωμεταξύ, σε βίντεο-ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας του Δ. Καμπουράκη, που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο δράστης που έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να αφήνει τσάντα στην είσοδο της οικίας. Δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζουν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την τσάντα και ακολουθεί η ισχυρή έκρηξη.