Επίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία για την απόφαση η δίκη

Επίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία για την απόφαση η δίκη

Μετά από έξι συνεδριάσεις, σήμερα Τρίτη, ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να χρειαστούν μέχρι και δύο επιπλέον συνεδριάσεις πριν να πέσει η αυλαία της πολύκροτης δίκης. Η ετυμηγορία των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η πρόταση του εισαγγελέα

 

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, την περασμένη Πέμπτη, ζήτησε την καταδίκη της 36χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει με την αγόρευση του συνηγόρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκου Αλεξανδρή. Ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση αγόρευσε πρώτος ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «η μεγαλύτερη καταδίκη της κατηγορούμενης είναι ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης». Η 36χρονη, μόλις άκουσε την τοποθέτηση του δικηγόρου ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής, τον λόγο θα πάρει η υπεράσπιση, με τον συνήγορο της 36χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου και τους συνεργάτες του. Όταν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του.