Επίθεση με βιτριόλι: «Είχα εμμονή μαζί της - ήθελα να την τραυματίσω» απολογήθηκε η κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι: «Είχα εμμονή μαζί της - ήθελα να την τραυματίσω» απολογήθηκε η κατηγορούμενη

Με την απολογία της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, συνεχίστηκε η πέμπτη μέρα της διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Στην απολογία της η 37χρονη κατηγορούμενη υποστήριξε ότι παρακολουθούσε το θύμα και τον 40χρονο άνδρα  με τον οποίο ισχυρίζεται πως είχε ερωτική σχέση, ένα χρόνο πριν, ότι είχε εμμονή μαζί της από ζήλια και ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει αλλά να την τραυματίσει.

«Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου» απάντησε χαρακτηριστικά στον εισαγγελικό λειτουργό, όταν την ρώτησε γιατί δεν της έριξε στα πόδια το καυστικό υγρό.

Είπε, επίσης, πως όταν αποφάσισε την επίθεση αγόρασε το καυστικό υγρό από έναν Πακιστανό, τον οποίο έπειτα από συνεννόηση πήγε να τον βρει για να της το παραδώσει στην οδό Γερανίου στο κέντρο.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως η ιδέα για το υγρό της ήρθε μετά από κάποια εκπομπή που είδε στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών.

Η κατηγορούμενη  είχε ξεκινήσει την απολογία της λέγοντας:

«Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα, μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή, μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένειά της, αλλά και από την οικογένειά μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για κλήση δύο μαρτύρων.

Νωρίτερα, λίγο πριν την έναρξη της απολογίας της, η κατηγορούμενη ζήτησε, μέσω του συνηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου, ευνοϊκότερη μεταχείρηση. Ειδικότερα ο συνήγορός της, λίγο πριν από την έναρξη της απολογίας της στο δικαστήριο, υπέβαλε αίτημα για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο συνήγορος με τον αυτοτελή ισχυρισμό που υπέβαλε γραπτώς στο δικαστήριο επιδιώκει την ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση της εντολέως του, καθώς αν γίνει δεκτό το αίτημα του η κατηγορούμενη θα είναι αντιμέτωπη με ποινή έως δέκα έτη αντί των 15 που είναι η ανώτατη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Με την έναρξη της σημερινής, πέμπτης ημέρας, διαδικασίας ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.