Επίθεση Α.Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την αυτοδιοίκηση

Επίθεση Α.Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την αυτοδιοίκηση

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ, στη Λευκάδα, αναφέρθηκε στο μέλλον της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι κάθε φορά που πραγματοποιείται Γ.Σ. της ΕΝΠΕ, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε ολοένα χειρότερη κατάσταση, με τα προβλήματα αντί να μειώνονται να αυξάνονται και τα ζητήματα να γίνονται πιο σύνθετα αντί να λύνονται.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για προσπάθεια παράκαμψης της όποιας αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης συνολικά, είτε με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, είτε με τη μεταφορά των αποθεματικών των περιφερειών, είτε με τροπολογίες για να διατηρούνται μονίμως τα αποθεματικά σε κεντρικό λογαριασμό.

Η παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έκλεισε με αναφορά στο μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα, καταγγέλλοντας «την απουσία ενός σχεδίου από το κεντρικό κράτος. Το αντιλαμβάνομαι, ότι αρχικά λόγω ανικανότητας δεν αντιλήφθηκαν ούτε τη συνολική εικόνα, ούτε το μέγεθος του προβλήματός. Τώρα όμως το ξέρουν, το βλέπουν. Γι' αυτό και πλέον δεν μιλάμε για ανικανότητα, αλλά για εγκληματική αδράνεια, που δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Γι' αυτό και πρέπει να είναι στην κορυφή της ατζέντας μας, για να μη συνεχιστεί. Μην ψάχνουν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιμερίσουν την ευθύνη της αποτυχίας τους. Και κυρίως μην ψάχνει εδώ, γιατί πολύ απλά, δεν θα βρει πρόθυμους εθελοντές συνενοχής, στην αυτοδιοίκηση, στις περιφέρειες», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ