Επιτάχυνση διαδικασιών για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Επιτάχυνση διαδικασιών για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Σε στοίχημα που θα κερδηθεί εξελίσσεται πλέον η προετοιμασία για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα αφού η νεοδιορισθείσα ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλες εκκρεμότητες και υπερκοστολογήσεις. Στους αγώνες θα παραστεί και ο πρωθυπουργός δίνοντας διάσταση εθνικής υπόθεσης στην επιτυχή διοργάνωσή τους.

Ενώ, λοιπόν, απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η νεοδιορισθείσα -αμισθί- Οργανωτική Επιτροπή, υπό τον Νίκο Παπαδημάτο, θα πρέπει να καταβάλουν εργώδη προσπάθεια προκειμένου οι αγώνες να διεξαχθούν ομαλά.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η ετοιμότητα των έως τώρα ενεργειών βρίσκεται μόλις στο 20%, με δεκάδες προβλήματα, εκκρεμότητες και «πληγές». Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν είχαν διενεργηθεί 18 βασικοί διαγωνισμοί για έργα υποδομών και αναγκαίο εξοπλισμό.

Στην ίδια ενημέρωση τονίζεται ότι από τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,5 εκατ. ευρώ ίχαν καταβληθεί περίπου τα 5 εκατ. εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει εξανεμιστεί σε μη βασικές συμβάσεις και το υπόλοιπο βρίσκεται δεσμευμένο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτώντας ως εκ τούτου επιπλέον υψηλή χρηματοδότηση

Μάλιστα γίνεται λόγος για υπερκοστολογήσεις σε κάθε τομέα (μεταφορές, διαμονή, σίτιση, ασφάλεια), ακόμα και στην ένδυση των εθελοντών, παράλληλες πανάκριβες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεκάδες συμβάσεις «αόρατου» προσωπικού με προκλητικές για την εποχή αμοιβές.

Κατά συνέπεια η νέα οργανωτική σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, έχει επιταχύνει τις προετοιμασίας προκειμένου όλα να είναι έτοιμα εντός των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων που έχουν προκύψει.

Ειδικό βάρος θα έχει άλλωστε και η παρουσία του πρωθυπουργού στους αγώνες, κίνηση με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να περάσει το μήνυμα της εθνικής διάστασης.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από 25 έως 31 Αυγούστου. Σ' αυτές τις 7 ημέρες και σε 11 διαφορετικά αθλήματα στην άμμο και στο νερό (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, πάλη, κολύμβηση, σκι κ.ά.) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες – μέλη της ΔΕΜΑ και θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 2.000 ξένοι αθλητές, συνοδοί και στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών.

Επίσης, θα βρεθούν στη χώρα μας ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό και Υπουργοί Αθλητισμού, από ορισμένες συμμετέχουσες χώρες. Γίνεται, λοιπόν, εύκολα κατανοητό ότι πρόκειται για ένα γεγονός που υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις συνιστά διαφήμιση για τη χώρα μας.