Επίσκεψη Πλεύρη - Γκάγκα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Επίσκεψη Πλεύρη - Γκάγκα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Ασημίνα Γκάγκα, και συνομίλησαν για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και για την πανδημία στη χώρα μας.

Η Εκκλησία καλείται να βοηθήσει την Πολιτεία σε θέματα υγείας στο πλαίσιο συναλληλίας και συνεργασίας, αφού πρόκειται για έργο κυρίως της Πολιτείας, τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις δομές της Αρχιεπισκοπής για να γίνει αντιληπτή η προσφορά, όπως είναι το Κέντρο Γεροντολογίας, οι παιδικοί σταθμοί, οι κατασκηνώσεις, αλλά και οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος Κόκκορη.

Ο κ. Πλεύρης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία για την αρωγή της την περίοδο της πανδημίας και τη συνδρομή της στην προσπάθεια εμβολιασμού, ενώ επισήμανε ότι «θα συμβάλλουμε ως Πολιτεία στη λειτουργία των δομών της Εκκλησίας». Αναφορικά με την πανδημία, ο υπουργός τόνισε πως «μαζί, Εκκλησία και Πολιτεία, θα βοηθήσουμε τους πολίτες, ώστε να πάμε στην επόμενη μέρα».

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας, αλλά και στην πολύτιμη συνεισφορά της Εκκλησίας στον τομέα της Υγείας.

Αργότερα, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.