Επίσκεψη Χρ. Σπίρτζη στην Αίγυπτο

Επίσκεψη Χρ. Σπίρτζη στην Αίγυπτο

Η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς αποφασίστηκε στις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Saad El-Geyoushi και τον υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας Mohamed Shaker, κατά τη διάρκεια της επίσημης τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στο Κάιρο.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε ο κ. Σπίρτζης, επικεφαλής ελληνικής κυνερνητικής αντιπροωπείας, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αποφασίστηκε η συνεργασία εμπειρογνωμόνων σε θέματα διαλιμενικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενιαία αντιμετώπιση στον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τους σιδηροδρόμους, τις αστικές μεταφορές και την οδική ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε με τον Αιγύπτιο υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας. Μάλιστα, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αιγυπτιακή πλευρά για τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και για επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας και ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Θανάσης Χριστόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ