Επίσκεψη Δ. Μάρδα στο Βουκουρέστι, για την ενίσχυση της συνεργασίας με Ρουμανία

Επίσκεψη Δ. Μάρδα στο Βουκουρέστι, για την ενίσχυση της συνεργασίας με Ρουμανία

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποιεί από χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Ρουμανίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Μάρδα με Ρουμάνους αξιωματούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της νέας οικονομίας, όπως η νανοτεχνολογία, η πληροφορική και η αεροναυπηγική. Ειδικότερα, ο κ. Μάρδας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος Βλαντ Βασίλιου (Vlad Vasiliu) και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων και συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων και συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Μανουέλ Κοστέσκου (Manuel Costescu). Επίσης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάριους Κρίστιαν Μπαντέσκου (Marius Cristian Badescu), με τον οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών, επανέλαβαν τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στη Ρουμανία, ο κ. Μάρδας συμμετείχε σε επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο πήραν μέρος 35 ελληνικές και 80 ρουμανικές εταιρείες, ενώ διευθετήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, περί τις 300 επιχειρηματικές συναντήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ