Επίσκεψη Ανδρουλάκη σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Επίσκεψη Ανδρουλάκη σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Ταλαντούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πρωτοπορούν, με την επινοητικότητα τους, στη ρομποτική συνάντησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος τον πανελλήνιο τελικό του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας, στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με τις μαθητικές ομάδες του διαγωνισμού, που κέρδισαν τις εντυπώσεις, δημιουργώντας πληθώρα ρομποτικών projects.

Τα εκθέματα περιελάμβαναν διάφορες τεχνικές κατασκευές και δημιουργίες, από μια υποβρύχια κάψουλα μεταφοράς cargo και ένα μη επανδρωμένο σκάφος για τη μεταφορά φαρμάκων σε μικρά απομονωμένα νησιά, έως έξυπνα ρομπότ, που μεταφέρουν φαγητό και κλινοσκεπάσματα στους διαδρόμους νοσοκομείων, ή ακόμη και αυτόματους "πωλητές" δεμάτων.

Ο κ. Ανδρουλάκης εντυπωσιάστηκε από το κέφι και την εφευρετικότητα των παιδιών καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες, οι οποίες διεκδικούν παγκόσμια διάκριση μεταξύ των είκοσι καλύτερων του κόσμου στον καλοκαιρινό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ.