Επιμένουν οι Anonymous και απειλούν με νέες κυβερνοεπιθέσεις την ΤτΕ

Επιμένουν οι Anonymous και απειλούν με νέες κυβερνοεπιθέσεις την ΤτΕ

Επιμένουν οι Anonymous οι οποίοι, με νέο μήνυμά τους στο facebook, απειλούν να «ρίξουν» τα ηλεκτρονικά συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, την οποία συνεχίζουν να παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσει θύμα κυβερνοεπιθέσεων. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις των Anonymous Greece. Η Αστυνομία περιμένει ακόμα όλες τις αναφορές των τεχνικών που ελέγχουν τις ιστοσελίδες που λένε οι Anonymous ότι εισέβαλαν, καθώς και τυχόν άλλες διαρροές εγγράφων στο διαδίκτυο, που απειλούν ότι θα ακολουθήσουν, προκειμένου να παραδώσει τον φάκελο με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, οι ίδιοι είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία είχαν υποκλέψει από τις ιστοσελίδες των πλειστηριασμών της Τράπεζας της Ελλάδος και το yπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα αρχεία δεν έχουν πρακτικά καμία αξία, καθώς ήταν δημόσια και προσβάσιμα από όλους στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα περί διαρροής στο διαδίκτυο, εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες του, επισημαίνεται ότι: Τα αρχεία τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εμφανιζόμενα ως προϊόν υποκλοπής, είναι δημόσια αρχεία, αναρτημένα στις διάφορες  ιστοσελίδες του υπουργείου».

Διαβάστε ακόμα:

- Οι Anonymous Greece διέρρευσαν επίσημα έγγραφα - Διαψεύδει η ΤτΕ