Επιμένει ο Κουβέλης για τις δύο γαλλικές φρεγάτες

Επιμένει ο Κουβέλης για τις δύο γαλλικές φρεγάτες

Λίγες ώρες μετά την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι «η διαδικασία προχωρά κανονικά» ενώ παράλληλα εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι «σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και δύο φρεγάτες θα έρθουν στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχολιάζοντας το θέμα των γαλλικών φρεγατών, με αφορμή τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη αλλά και τα δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

«Υπάρχουν μία σειρά από διερευνήσεις για διάφορα project του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα δε συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ του Alpha.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα αποκτήσει δύο γαλλικές φρεγάτες, τύπου FREMM.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλήσει με τον Εμάνουελ Μακρόν, όπου συμφώνησαν στην απόκτηση των φρεγατών, με χρονομίσθωση (leasing), ενώ εξετάζεται σε δεύτερο στάδιο η απόκτηση ακόμα δύο.

Διαβάστε ακόμη:

- Τα «μαζεύουν» για τις φρεγάτες μετά το «άδειασμα» των Γάλλων