Επιμένει η Th. May για την ανάμειξη της Ρωσίας στη δηλητηρίαση του Skripal και της κόρης του

Επιμένει η Th. May για την ανάμειξη της Ρωσίας στη δηλητηρίαση του Skripal και της κόρης του

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May, επέρριψε για μια ακόμη φορά την ευθύνη στην Ρωσία για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Sergei Skripal και της κόρης του Γιούλια.

«Είμαι σαφής, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε άλλο συμπέρασμα απ' αυτό που λέει ότι το ρωσικό κράτος ευθύνεται για ό,τι συνέβη στους δρόμους του Σόλσμπερι» δήλωσε η May στο SkyNews, όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο Putin ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει σχέση με το περιστατικό αυτό.

Την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει ανοησίες τους ισχυρισμούς ότι πίσω από το περιστατικό με τον Sergei Skripal και την κόρη του βρίσκεται η Μόσχα.

«Πρόκειται για μια νευροπαραλυτική ουσία της ομάδας Nοvichok (Νοβιτσόκ), το οποίο παρασκευάστηκε από σοβιετικούς και νομίζω ότι η Ρωσία έχει τα κίνητρα και την πρόθεση ( να κάνει κατι τέτοιο-σ.σ) , τα οποία αποτελούν μέρος του μοντέλου συμπεριφοράς της Ρωσίας στην Ευρώπη, το οποίο παρατηρούμε» είπε η Theresa May αναφερόμενη στην δηλητηριώδη ουσία, προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία και θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP