Επέτειος Γρηγορόπουλου: 77 προσαγωγές και 19 συλλήψεις 

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 77 προσαγωγές και 19 συλλήψεις 

Εβδομήντα επτά προσαγωγές από τις οποίες 19 μετατράπηκαν σε συλλήψεις είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που ακολούθησαν τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά (50) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί (10). Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί (19) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί (7). Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν (8) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2).



Περίπου στις 11 μ.μ. η κατάσταση στα Εξάρχεια εξομαλύνθηκε, με δυνάμεις των ΜΑΤ να έχουν απομακρύνει τους ταραξίες από την πλατεία. Το υδροβόλο όχημα «Αίας» της αστυνομίας προχώρησε σε ρίψεις νερού για να σβήσει ορισμένες φωτιές.

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της αριστεράς, με ομάδες ατόμων να επιδίδονται σε «κλεφτοπόλεμο» ρίχνοντας βόμβες μολότωφ και μάρμαρα -που είχαν σπάσει από την πλατεία των Εξαρχείων- εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη. 

Νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών που κατευθυνόταν προς τα Εξάρχεια προσπάθησε να ξηλώσει λαμαρίνες για να στήσει οδοφράγματα και έβαλε φωτιές σε απορρίμματα. Αντιεξουσιαστές επίσης έριξαν μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν, ενώ ένταση σημειώθηκε και στην όδο Μαυρομιχάλη, με νεαρούς να βάζουν φωτιά στο οδόστρωμα.