Έπεσε στο καθήκον στην προσπάθειά του να βγουν παραπάνω συντάξεις

Έπεσε στο καθήκον στην προσπάθειά του να βγουν παραπάνω συντάξεις

Είχε πάει Κυριακή στο γραφείο του, μόνος του χωρίς να του το ζητήσει κανένας, για να εξετάσει εκκρεμότητες ως προς συνταξιοδοτικά θέματα. Κι εκεί άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 57 ετών. Ο Κώστας Κούρκουλος, διευθυντής της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων, ο οποίος σε έναν προβληματικό οργανισμό, είχε καταφέρει να κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα γνωστά προβλήματα και τις γραφειοκρατικές δυσκαμψίες.

Στον Κώστα Κούρκουλο αναφέρεται σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, θεωρώντας συνειδησιακή του υποχρέωση, όπως γράφει, να μιλήσει γι’ αυτόν τον ξεχωριστό δημόσιο λειτουργό.

«Γνωρίζετε ότι δεν έχω αποκρύψει ποτέ τα προβλήματα του ΕΦΚΑ ούτε γραφειοκρατικές διαδικασίες που αρκετές φορές έχω συναντήσει και προσπαθώ να αντιμετωπίσω. Ωστόσο, όπως πάλι έχω επισημάνει, υπάρχουν και παρά πολλοί υπάλληλοι, όπως ο Κώστας Κούρκουλος, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες επιχειρούν να κάνουν το καλύτερο για όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους. Οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε», αναφέρει ο υπουργός, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στη σύζυγο του θανόντος, επίσης υπάλληλο του ΕΦΚΑ, όπως και στη 19χρονη κόρη τους, και δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.