Επεισόδια στο ΑΠΘ: Δύο συλλήψεις και δύο τραυματισμοί - Νέα πορεία διαμαρτυρίας

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Δύο συλλήψεις και δύο τραυματισμοί - Νέα πορεία διαμαρτυρίας

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν νεαροί συγκεντρώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών, μπροστά από την υπό κατασκευή Βιβλιοθήκη και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούν τον χώρο, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα. Από τα επεισόδια υπήρξαν και δύο τραυματισμοί.

Στο μεταξύ, νέα πορεία διαμαρτυρίας έγινε στο κέντρο της πόλης από τους φοιτητές ζητώντας να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο των Πανεπιστημίων.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών διασπάστηκαν μέσα στο campus και ο «πετροπόλεμος» συνεχίστηκε μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους περιμετρικά του κτιρίου.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν. Στο ΑΠΘ έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των εστιών από τις φωτιές στους κάδους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Μεσημεριανές ώρες σήμερα, Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022, σε εξωτερικό χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο (2) αστυνομικών. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις δύο (2) ατόμων. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».