Επεισόδια στα Εξάρχεια - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επεισόδια στα Εξάρχεια - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών αστυνομικός, μετά από επίθεση που δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή των Εξαρχείων.

Συγκεκριμένα, η διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν στην οδό Ζαϊμη, όταν ξαφνικά βγήκαν άγνωστοι από ένα κτίριο και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Το περιστατικό αυτό ήρθε σε συνέχεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το Σάββατο στα Εξάρχεια, όταν αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία και ακολούθως συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, ως αντίδραση στην εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ», δίπλα στην ΑΣΟΕΕ.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν δύο προσαγωγές, με το ένα άτομο να οδηγείται την Κυριακή στον εισαγγελέα και να σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της βίας κατά αστυνομικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Για τις 9:30 π.μ. έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για την εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ».