Επεισόδια σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Ρίψεις μολότοφ

Επεισόδια σε Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Ρίψεις μολότοφ

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την πορεία για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων της αστυνομίας.

Στις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Πάτρα, που μεταξύ άλλων είχαν ως αποτέλεσμα, ζημιές σε καταστήματα.

Πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

 

Στα Εξάρχεια, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, σημειώθηκε ένταση με πετροπόλεμο. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο προσαγωγές. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση στην οδό Στουρνάρη, όταν περίπου δέκα άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδο και πέταξαν πέτρες.

Προσαγωγές έξω από το ΑΠΘ

 

Αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Οι νεαροί εφορμούσαν εκτοξεύοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα και άναβαν φωτιές και κατά διαστήματα οι αστυνομικοί τους απωθούσαν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού campus, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών και το σκηνικό αυτό επαναλαμβανόταν για περίπου δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Κάποια στιγμή επιστρατεύτηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για να σβήσει φωτιά στην είσοδο της Πολυτεχνικής.

Ζημιές σε βιτρίνες και αυτοκίνητα

 

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν και στην Πάτρα, μετά την ολοκλήρωση πορείας για το Πολυτεχνείο, η οποία ξεκίνησε από το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικότερα, όταν η πορεία επέστρεφε στο κτήριο του πρώην παραρτήματος, στην οδό Κορίνθου, ομάδα ατόμων εκτόξευσε περίπου δέκα βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.