Επεισόδια μεταξύ προσφύγων τα ξημερώματα στο hot spot του Σκαραμαγκά

Επεισόδια μεταξύ προσφύγων τα ξημερώματα στο hot spot του Σκαραμαγκά

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα μεταξύ προσφύγων στο hot spot του Σκαραμαγκά, και μάλιστα κατά τη διάρκειά τους τραυματίστηκε ένας Κούρδος και συνελήφθη ένας Σύρος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα επεισόδια μεταξύ Κούρδων και Σύρων μεταναστών ξεκίνησαν στις 3:00, για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, ενώ έληξαν με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο σημείο πήρε εντολή να σπεύσει μια ομάδα ΟΠΚΕ και, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές στο protothema.gr, έξι άτομα κλήθηκαν να επιχειρήσουν απέναντι σε 200 εξεγερμένους μετανάστες και να κάνουν τη δουλειά μιας διμοιρίας 25 ατόμων, χωρίς ενισχύσεις. Μάλιστα, πήραν εντολή να μεταβούν τη στιγμή που σε κοντινό τους σημείο βρισκόταν σε εξέλιξη καταδίωξη οχήματος Ρομά που είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία και κατευθυνόταν προς τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

«Άφησαν την αποστολή τους δηλαδή τον έλεγχο της βαριάς εγκληματικότητας, για να δράσουν ως καταστολή πλήθους» λέει στο protothema.gr αστυνομικός υπενθυμίζοντας ότι «είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που στέλνουν τις ΟΠΚΕ στο «στόμα του λύκου», χωρίς ενισχύσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των αστυνομικών».

Φωτογραφία αρχείου: Ιntime