Επανασύσταση της μικτής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Επανασύσταση της μικτής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το προσφυγικό και η ακραία φτώχεια, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους-Εκκλησίας υπό την προεδρεία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ακόμη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ήταν παρόντες ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, και οι μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ