ΕΠΑΛ Ευόσμου: 8 συλλήψεις - 38 προσαγωγές για τα επεισόδια

ΕΠΑΛ Ευόσμου: 8 συλλήψεις - 38 προσαγωγές για τα επεισόδια

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για πέντε ανήλικους και 3 ενήλικες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 15 έως 21 ετών, ενώ επτά εξ αυτών φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και ο 8ος είναι μαθητής Γυμνασίου. Συνολικά είχαν προσαχθεί 38 άτομα. Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι 30 αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εις βάρος τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 100 με 120 άτομα απέκλεισαν αρχικά το δρόμο μπροστά από το σχολείο, το οποίο, όπως αναφέρεται, τελούσε υπό κατάληψη, και κινούμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, έριξαν εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι εξ αυτών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Νωρίτερα, είχαν επιτεθεί κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και έστησαν οδοφράγματα. 

Οι προσαχθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να κινούνται κατά ομάδες (γύρω στα 50 άτομα) από τον Εύοσμο προς τους Αμπελόκηπους Εγκλωβίστηκαν όμως από αστυνομικές δυνάμεις σε στενά της περιοχής και σε εισόδους πολυκατοικιών.
 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

 

Στο μεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να μην επαναληφθούν τα γεγονότα των δύο προηγούμενων ημερών με τις επιθέσεις κατά φοιτητών και μαθητών.

Αστυνομικοί έκαναν συνεχώς περιπολίες και είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου. Επίσης,  διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στο σημείο.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, με αφορμή όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία ΕΛΜΕ, φοιτητών, σωματείων εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άλλων φορέων.


ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Διαπληκτισμοί ανάμεσα σε αστυνομικούς και συνδικαλιστές ΕΛΜΕ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Προχωρά η διαδικασία ταυτοποίησης μαθητών μεταξύ των δραστών