Εντοπισμός κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης σε σχολείο
Θάσος

Εντοπισμός κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης σε σχολείο

Συνολικά 25 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μαθητές σχολείου στο νησί της Θάσου, με τα συγκεκριμένα κρούσματα να μην έχουν συμπεριληφθεί ακόμη στον επίσημο κατάλογο του ΕΟΔΥ, ο οποίος αριθμεί 495 θετικά στελέχη της βρετανικής μετάλλαξης και 7 στελέχη της νοτιοαφρικανικής.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, αναφέρει ότι το σύνολο των παιδιών που έχουν νοσήσει από ιό, φτάνει τα 25 με το τελευταίο κρούσμα να επιβεβαιώνεται σήμερα στο Γυμνάσιο του Πρίνου. Μετά και αυτή την εξέλιξη ο κ. Κυριακίδης προχώρησε στην αποστολή κα δεύτερου αιτήματος προς τις αρμόδιες αρχές ώστε να κλείσουν όλα τα σχολεία του νησιού, «διότι υπάρχει πρόβλημα με τις τοποθεσίες των σχολείων».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, πολλά από τα σχολεία του νησιού έχουν κοινούς προαύλιους χώρους ή βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα να καθίσταται ευκολότερη η μετάδοση και διασπορά του ιού, ακόμη και σε αυτά που δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι «υπάρχουν καθηγητές και δάσκαλοι που διδάσκουν σε δύο διαφορετικά σχολεία του νησιού».

«Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τα δεδομένα που έχουμε και την ανησυχία που υπάρχει στο υγειονομικό προσωπικό και στους γονείς», δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου, σχετικά με την απόρριψη του πρώτου αιτήματος.