Έντονα φαινόμενα στην Σαντορίνη με κατολισθήσεις στο λιμάνι

Έντονα φαινόμενα στην Σαντορίνη με κατολισθήσεις στο λιμάνι

«Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας όλοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι θα κινηθούν στους δρόμους» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αναφορικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται σε όλη τη χώρα το επόμενο 48ωρο.

Από το πρωί σήμερα, επικρατούν πολύ έντονα φαινόμενα στη Σαντορίνη, ανέφερε ο κ. Αρτοποιός. «Έχουμε κινητοποιήσει πέντε οχήματα, καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ο Γ. Αρτοποιός ενώ όπως είπε υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

«Έχουμε αναπτύξει σε όλο το παραλιακό μέτωπο, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην Ποσειδώνος, τη Βουλιαγμένης, 15 οχήματα προληπτικά ούτως ώστε να επέμβουμε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποιο εγκλωβισμό ατόμου σε αυτοκίνητο. Εφιστούμε την προσοχή, μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους. Καλύτερα να χάσουμε 2 ώρες σταθμευμένοι στα δεξιά του δρόμου παρά να κινδυνέψει η σωματική μας ακεραιότητα.

Κάθε κατάσταση πριν γίνει ανεξέλεγκτη μπορούμε να την ορίσουμε. Αν ένας δρόμος πλημμυρίσει με 30-40 πόντους νερό, μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη και να μην ορίζουμε το αυτοκίνητό μας. Και ο καλύτερος τρόπος να προφυλαχθούμε από τους κεραυνούς, είναι μέσα στο αυτοκίνητό μας» συμπλήρωσε.

Να μην εφησυχάζουμε ειδικά για αυτό το 48ωρο, επανέλαβε ο κ. Αρτοποιός, σημειώνοντας ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παροδικά, αλλά χθες χρειάστηκε μόλις μια ώρα για να πέσουν 40 χιλιοστά βροχής. Να μην επιχειρήσουμε να διασχίσουμε κάποιοι χείμαρρο ή πλημμυρισμένο δρόμο για να αποφύγουμε κάθε εγκλωβισμό προειδοποίησε και συνέστησε να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από δέντρα που έχουν πάρει κλίση καθώς μπορεί να υπάρξουν πτώσεις από τα έντονα φαινόμενα.