Εντολή Δ. Παπαγγελόπουλου να συνεχιστούν πανελλαδικά οι έλεγχοι στα Τελωνεία

Εντολή Δ. Παπαγγελόπουλου να συνεχιστούν πανελλαδικά οι έλεγχοι στα Τελωνεία

Σύσκεψη με θέμα τη συνέχιση της δράσης των μικτών κλιμακίων Λιμενικού, Οικονομικής Αστυνομίας, ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ, που πραγματοποιούν ελέγχους στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς ότι ισχύει η εντολή του πρώην υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια, στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων σε όλη την Επικράτεια, σημειώνοντας ότι θα επακολουθήσει νεότερη επικαιροποιημένη εντολή από τον ίδιο.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε οδηγίες και για εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση απείθειας, αντίστασης και λοιπών έκνομων ενεργειών εκ μέρους των ελεγχόμενων.

Στη εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας Εμμανουήλ Πλουμής, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Μενέλαος Τσουπλάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Γκώνιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Δουρβετάκης, που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και ο εφοριακός υπάλληλος του ΣΔΟΕ Ευστάθιος Τσίρμπας, που επίσης υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ