Ένταση στον ΧΥΤΥ Γραμματικού - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Ένταση στον ΧΥΤΥ Γραμματικού - Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στο ΧΥΤΥ Γραμματικού, όταν πήγαν στο σημείο απορριμματοφόρα για να αδειάσουν σκουπίδια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην λειτουργία του ΧΥΤΥ, έστησαν οδοφράγματα με αυτοκίνητα και διάφορα αντικείμενα για να μην περάσουν τα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και δύο τζιπ της ΟΠΚΕ, αλλά οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

Η ένταση διήρκεσε για αρκετή ώρα στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι που οι κάτοικοι αποχώρησαν.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από πέτρα στο πόδι, αλλά δεν θέλησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ έσπασε το τζάμι ενός περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές σε ένα απορριμματοφόρο.

Ψινάκης κατά Δούρου: Θα μας βρείτε απέναντί σας, όχι μόνο στις δικαστικές αίθουσες αλλά πλέον και στους δρόμους

Αξίζει να σημειωθεί πως η χτεσινή μεταφορά απορριμάτων ήταν στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας, ωστόσο το γεγονός αυτό έχει ήδη πυροδοτήσει εντάσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, πριν τέσσερις ημέρες με ανοιχτή επιστολή τους προς την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, είχε εκφράσει την έκπληξή του για την πρόθεση της περιφέρειας να προχωρήσει σε δοκιμαστική λειτουργία της παράνομης, όπως τη χαρακτηρίζει, χωματερής στο Γραμματικό.

Ο Η. Ψινάκης στην ίδια επιστολή επεσήμανε πως ο δήμος ακόμα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του από τις φωτιές του καλοκαιριού και δέχεται ένα «εξίσου καταστροφικό πλήγμα», καταλογίζοντας στην Ρ. Δούρου «πολιτική εμμονή» να πυροδοτήσει μία «περιβαλλοντική βόμβα» σε περιοχή Natura.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Μαραθώνα καλούσε την περιφερειάρχη να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία, προειδοποιώντας: «Διαφορετικά θα μας βρείτε απέναντί σας, όχι μόνο στις δικαστικές αίθουσες αλλά πλέον και στους δρόμους».