Ένταση στο υπουργείο Παιδείας - Μαθητές εισέβαλαν στο γραφείο του Κ. Γαβρόγλου

Ένταση στο υπουργείο Παιδείας - Μαθητές εισέβαλαν στο γραφείο του Κ. Γαβρόγλου

Αποχώρησαν από το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές που είχαν εισβάλει νωρίτερα στο γραφείο του υπουργού, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για το νόμο Γαβρόγλου, που -όπως σημειώνουν- επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

Νωρίτερα, οι μαθητές εισέβαλαν στο γραφείο και μίλησαν έντονα στον υπουργό, ζητώντας του να αποχωρήσει. Ο κ. Γαβρόγλου τους εξήγησε τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο.

«Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος μας», είπαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας: «Μας κοροϊδεύετε, μας κάνετε τον ανήξερο, θέλετε να απομαζικοποιηθούν τα πανεπιστήμια», «διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.

Μαθητές και φοιτητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές έδωσαν ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και οι φοιτητές την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στα Προπύλαια.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστήριζαν πως οι αλλαγές που σχεδιάζονται αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα οι φοιτητές αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων.

γαβρογλου1

γαβρογλου2

γαβρογλου3