Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δόθηκαν στην κυκλοφορία, πριν από λίγη ώρα, αφού ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν που είχε φθάσει στο Σύνταγμα. Περίπου 20 νεαρά άτομα, που φορούσαν κουκούλες και μαύρα ρούχα, πέταξαν πέτρες στο υποκατάστημα της Cosmote στη συμβολή των οδών Φιλελλήλων και Μητροπόλεως και σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Όθωνος. Εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα κατέβασαν άμεσα τα ρολά και δεν προκλήθηκαν υλικές φθορές.

\r\n

Στη συνέχεια, οι νεαροί πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των τροχονόμων που βρίσκονται στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν συμπλοκές μικρής έντασης μεταξύ των νεαρών κουκουλοφόρων και δύναμης των ΜΑΤ που φυλάσσει τη Βουλή.

\r\n

Το κύριο σώμα του μαθητικού συλλαλητηρίου διαχωρίστηκε άμεσα από την ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων. Μαθητές σχημάτισαν αλυσίδα και αποδοκιμάζουν τις συμπλοκές που σημειώνονται.

\r\n

Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου είναι «Τσίπρα και φίλοι ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά». Η αστυνομία παρακολουθεί το συλλαλητήριο από διακριτική απόσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

\r\n

 

\r\n