Ένταση στη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Ένταση στη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Ένταση σημειώθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για το θέμα του Ελληνικού. Περί τα 50 άτομα, εκπρόσωποι φορέων και μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, ζητώντας την απόσυρση του θέματος.

Η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Βλαζάκη, πήγε στο αμφιθέατρο μετά από μισή ώρα και ζήτησε από τους παριστάμενους να αποχωρήσουν. Εκείνοι επέμειναν πως θα παραμείνουν στο αμφιθέατρο μέχρι τη συζήτηση του θέματος στις 18.30.

Το ΚΑΣ αποφάσισε πως θα συζητήσει το αίτημά τους εκείνη την ώρα και εν τέλει αποχώρησαν, ωστόσο παραμένουν στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου, ενώ το συμβούλιο συζητά άλλα θέματα. 

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Liberal.gr, στη συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα, θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων πάντως, που τάσσεται κατά της επένδυσης, με πρόσχημα τις αρχαιότητες  (τις οποίες ακόμα, ουδείς γνωρίζει ωστόσο) έχει κηρύξει εκτάκτως στάση εργασίας από τις 11.30πμ έως τη λήξη της βάρδιας. Ζητώντας, ανάμεσα στα άλλα, να μην εισαχθεί το θέμα στο Συμβούλιο.

Σημειώνεται πως το ΚΑΣ θα συζητήσει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά». 

Φωτογραφία αρχείου SOOC