Εντάλματα σύλληψης κατά πέντε Ελλήνων για βανδαλισμούς στο Μιλάνο

Εντάλματα σύλληψης κατά πέντε Ελλήνων για βανδαλισμούς στο Μιλάνο

H εισαγγελία του Μιλάνου εξέδωσε χθες δέκα εντάλματα συλλήψεως για βανδαλισμούς και πρόκληση ζημιών στο κέντρο του Μιλάνου, την πρώτη Μαΐου του 2015, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην διεθνή έκθεση Expo. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εντάλματα συλλήψεως πέντε Ιταλών και πέντε Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατηγορούνται για πρόκληση καταστροφών, λεηλασία, αντίσταση σε αστυνομικά όργανα. 

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο και στην Ελλάδα, με τη συνεργασία των τοπικών εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.  

«Πρόκειται για πέντε νεαρούς Ιταλούς του αναρχικού χώρου και για πέντε Έλληνες αναρχικούς», γράφει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες για τέσσερις Ιταλούς και έναν Έλληνα σε βάρος των οποίων, όμως, δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. 

Ο ιταλικός Τύπος γράφει επίσης ότι κατέστη δυνατός ο εντοπισμός των φερόμενων ως υπεύθυνων των καταστροφών, χάρη στην προσεκτική, ιδιαίτερα αναλυτική μελέτη και ανάλυση χιλιάδων «frame» -- των εικόνων από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε φοιτητές που συνελήφθησαν χθες στην Αγία Παρασκευή μετά από αίτημα των ιταλικών Αρχών για συμμετοχή σε επεισόδια, που είχαν γίνει στο Μιλάνο την 1η Μαϊου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι ιταλικές Αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές ότι οι πέντε φοιτητές είχαν πάρει μέρος σε επεισόδια που είχαν γίνει στο Μιλάνο κατά της EXPO.

Μετά τη σύλληψή τους, ομάδα νεαρών προχώρησε χθες το απόγευμα σε κατάληψη του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Οι φοιτητές οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, ενώ παράλληλα έληξε και η κατάληψη στο Δημαρχείο.

«Η εξέλιξη ήταν θετική. Τέλος καλό, όλα καλά» τόνισε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και πρόσθεσε πως στηρίζει το αίτημα για τη μη έκδοση των φοιτητών στην Ιταλία.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ