Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Μηδενική ανοχή στις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών

Μηδενική ανοχή σε όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν σε ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των χρονιών ασθενών και εν γένει του κοινωνικού συνόλου αναμένει από την Πολιτεία η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, όπου φέρεται να συμμετέχουν τόσο υγειονομικοί της χώρας όσο και απλοί πολίτες.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας θεωρεί «ανεπίτρεπτο επαγγελματίες υγείας να καταπατούν κάθε έννοια υπευθυνότητας και ευσυνειδησίας με την οποία οφείλουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, συμμετέχοντας σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των χρονίως πασχόντων αλλά και τη δημόσια υγεία εν γένει». Καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες οι οποίες εκτός όλων των άλλων «αμαυρώνουν το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και υπερβαίνει εαυτόν για να ανταποκριθεί στις πρωτοφανείς ανάγκες της πανδημίας».

Καταλήγει ότι η αυστηρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να είναι παραδειγματική. «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων και όσοι σκέφτονται να το πράξουν θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες».