ΕΝΙ: Δεν αποχωρούμε από την κυπριακή ΑΟΖ

ΕΝΙ: Δεν αποχωρούμε από την κυπριακή ΑΟΖ

Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός στην Λευκωσία από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. 

Ύστερα από συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, ο Κλαούντιο Ντεσκλάζι ανέφερε ότι η εταιρεία του ξόδεψε 700 εκατομμύρια ευρώ στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τώρα και τόνισε ότι θα προσπαθήσει ξανά μέχρι να επιτύχουν.

«Θα προσπαθήσουμε ξανά και ξανά και ξανά μέχρι κάποιος να κουραστεί. Δεν αφήνω τα λεφτά μου εκεί», δήλωσε ερωτηθείς για το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο παρεμποδίστηκε να προσεγγίσει από τουρκικά πολεμικά σκάφη, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

Τόνισε επίσης ότι το τεμάχιο 3 όπως και τα τεμάχια 9, 2, 8 και 11 αποτελούν μέρος της δραστηριότητας της εταιρείας και ότι κατά το 2018-2019 θα κάνουν γεωτρήσεις και μελέτες για τα περισσότερα από αυτά.

Ανέφερε ακόμα ότι για να προσδιορίσουν καλύτερα τις ποσότητες στο τεμάχιο 6 και το κοίτασμα «Καλυψώ» θα προχωρήσουν σε επιβεβαιωτική γεώτρηση.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε ικανοποίηση για τις προθέσεις της εταιρείας, αλλά και για τα όσα είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ στη συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι στην Αίγυπτο και ενδεχόμενος να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ