Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ στραμμένο στον σεισμό της Κω

Το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ στραμμένο στον σεισμό της Κω

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των ξένων και ειδικά των ευρωπαϊκών ΜΜΕ για τον σεισμό στην Κω και τις εξελίξεις γύρω από αυτόν. Πολύ περισσότερο καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και υπάρχουν στο νησί πολίτες από πολλές χώρες.

Εκτενείς είναι οι αναφορές κυρίως στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το νησί της Κω είναι ένας ιδιαιτέρως δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς. Τα περισσότερα δε από αυτά, έχοντας άμεση πρόβαση σε ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί σε διακοπές, μεταδίδουν συνεχή ρεπορτάζ και δηλώσεις τους, όπου ανάμεσα στα άλλα περιγράφονται και οι στιγμές του σεισμού, καθώς και ο πανικός που ακολούθησε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Bρετανίας προειδοποίησε για πιθανούς μετασεισμούς και ενημέρωσε τους Βρετανούς στις γύρω περιοχές να ακολουθήσουν τις συμβουλές των τοπικών αρχών και των ταξιδιωτικών πρακτόρων, επισημαίνει ο "Independent" παραθέτοντας μαρτυρίες τουριστών,οι οποίοι ενώ βρίσκονταν εκατοντάδες μίλια από το επίκεντρο του σεισμού, μίλησαν για τον φόβο που αισθάνθηκαν όταν χτύπησε ο σεισμός.Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών έχει κάνει δηλώσεις στην βρετανική εφημερίδα: «Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το σεισμό που χτύπησε στα ανοικτά της Αλικαρνασσού και κοντά στην Κω.

Δεν πάνε πίσω όμως τα γερμανικά και γαλλικά ΜΜΕ, ενώ όπως είναι φυσικό, μεγάλη έκταση δίνουν στην υπόθεση του σεισμού και τα τουρκικά Μέσα. «Στον ευρωπαϊκό χώρο, οι περισσότεροι σεισμοί καταγράφονται στην Ελλάδα, στοπ νότιο τμήμα των Βαλκανίων, καθώς και στη δυτική Τουρκία. Ακόμη και η Ιταλία και τα δυτικά Βαλκάνια πλήττονται όμως από παρόμοια ισχυρά φαινόμενα», γράφει η ιστοσελίδα του περιοδικού Der Spiegel. 

Είναι πολύ μικρές οι ζημιές κοντά στα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούνται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο παγκοσμίως TUI κι έχουν πελάτες Βέλγους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας», γράφει πό την πλευρά της η βελγική εφημερίδα Le Soir.