Ένας νεκρός από συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στην Πάτρα

Ένας νεκρός από συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στην Πάτρα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 17χρονος μετανάστης που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των άγριων συμπλοκών που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24, ο 17χρονος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πρώτα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και έπειτα στο νοσοκομείο του Ρίου. Όπως επιβεβαίωσε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), οι γιατροί επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά ο ασθενής τελικά δεν  κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Δεν έχει γίνει γνωστό από τι χτυπήθηκε ο 17χρονος, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεσαν πυροβολισμοί. Από τις άγριες συμπλοκές τραυματίστηκαν αρκετά ακόμη άτομα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι μετανάστες που ζουν στο εργοστάσιο της ΑΒΕΞ επιτέθηκαν στους μετανάστες που ζουν στου Λαδόπουλου σε συνέχεια της μεσημεριανής αναστάτωσης που δημιούργησε βεντέτα.

Αυτή την ώρα στην ζώνη του νέου λιμανιού της Πάτρας παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν, οι μετανάστες αποσύρθηκαν στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια του Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ.

Επεισόδια είχαν σημειωθεί και νωρίτερα, όταν στις 4.30 το απόγευμα μία ομάδα 100 μεταναστών από την ΑΒΕΞ κινήθηκε προς άλλη ομάδα των μεταναστών του Λαδόπουλου με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ τους.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν μαζί στα κάγκελα του λιμανιού και άρχισαν να συγκρούονται πετώντας πέτρες.

Άμεσα παρενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και τα επεισόδια σταμάτησαν. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές ενώ όλοι οι μετανάστες μετέβησαν στα εγκαταλειμμένα εργοστάσια ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα.

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews