Ένα sms και μια κατάθεση «καίνε» τον Θ. Λιαουνάκο

Ένα sms και μια κατάθεση «καίνε» τον Θ. Λιαουνάκο

 

Ένα sms που καίει τον Θωμά Λιακουνάκο και μια κατάθεση έχουν ανάψει φωτιές στα ενδότερα της δικαιοσύνης. Τέτοιας εμβέλειας, μάλιστα, που προκάλεσε την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, καθώς φέρεται να εμπλέκει (το sms) εισαγγελικό λειτουργό σε «άτυπες» συναντήσεις με σκοπό «να κλείσουν οι φάκελοι για τα εξοπλιστικά». Χαρακτηριστικά δε ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως «θα ζητήσω ενημέρωση θεσμικά από την ηγεσία της Δικαιοσύνης, την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει ότι πρέπει».

Όλα ξεκίνησαν από ένα sms που φέρεται να έφυγε από το προσωπικό τηλέφωνο του Θωμά Λιακουνάκου με αποδέκτη το βρετανό δικηγόρο και συγκατηγορούμενό του Πήτερ Κόλεριτζ, τον Ιούνιο του 2014 κι ενώ η έρευνα σε βάρος του για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα ήταν σε εξέλιξη. Σε αυτό, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», φέρεται να συμβουλεύει τον Κόλεριτζ να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και ανεπίσημα με εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση για να  «κλείσει τους φακέλους». Η πλευρά Λιακουνάκου ισχυρίζεται πως γνωστοποιεί στον συγκατηγορούμενό του διάταξη που ψηφίστηκε το 2014 επί υπουργίας Χαρ. Αθανασίου, και προσφέρει ευνοϊκή μεταχείριση σε κατηγορουμένους εφόσον δώσουν σημαντικές πληροφορίες. Αυτό που προβληματίζει είναι η διαμεσολάβηση, του επιχειρηματία μεταξύ της εισαγγελίας και ενός άλλου κατηγορουμένου για ανεπίσημη συνάντηση.

Ο Κολεριτζ, εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρείας Ιντεράξιον που φέρεται να ιδρύθηκε και από τον Θωμά Λιακουνάκο με έδρα το Μονακό. Από την εταιρεία διακινήθηκαν κατά τις αρχές μίζες εκατομμυρίων που φέρονται να κατέληξαν στους Γιάννη Σμπώκο και Άκη Τσοχατζόπουλο. Τελικά ο Κόλεριτζ εμφανίστηκε στις αρχές, πριν από λίγες μέρες και μάλιστα είπε πως ο Λιακουνάκος του ζήτησε να ρίξει όλες τις ευθύνες σε άλλο πρόσωπο: «Μου ζήτησε να πω ότι οι υπηρεσίες που είχα παράσχει προς εκείνον αφορούσαν σε υποθέσεις του κ. …… Και τούτο διότι – όπως μου είπε – ο κ…… είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει καταστεί ανίκανος προς επικοινωνία».

Ισχυρίζεται μάλιστα πως δεν εμφανίστηκε επί 1,5 χρόνο γιατί πίστευε ότι ο Λιακουνάκος θα τον παγίδευε. Ο  Θωμάς Λιακουνάκος πάντως αρνείται κάθε σχέση με δωροδοκίες.

Απάντηση Λιακουνάκου

Με ανακοίνωση του ο ίδιος ο επιχειρηματίας αναφέρει:

«Επ' αφορμή δημοσιευμάτων αναφορικά με τηλεφωνικό μήνυμα που φέρεται να απέστειλα στον Peter Colleridge δηλώνω κατηγορηματικά ότι, ανεξαρτήτως της μη ευοδώσεως της σχετικής προσπάθειάς μου, ακολουθήθηκε μία καθ' όλα διαφανής διαδικασία, στα πλαίσια του Νόμου, εις γνώσιν τόσο των Εισαγγελικών Αρχών όσο και των αρμοδίων Ανακριτών του Ν. 4022/2011 προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή συνδρομή στο έργο τους με την υπόδειξη εμπλεκομένων προσώπων που μόνο αυτά θα μπορούσαν να διευκολύνουν στη συλλογή κρίσιμων στοιχείων.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του σχετικού μηνύματος διαστρεβλώνει απόλυτα την πραγματικότητα και εξυπηρετεί δυστυχώς τον αποπροσανατολισμό. Φαντάζει δε εξαιρετικά οξύμωρη, λαμβανομένου υπόψιν ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκήσει σε βάρος μου, ήδη, δύο αβάσιμες διώξεις για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ με έγγραφα που απέστειλε η συγκεκριμένη Αρχή στην Ανακρίτρια Διαφθοράς κα Β. Μπράτη, των οποίων έχω, πανηγυρικά, αμφισβητήσει την προέλευση, την αξιοπιστία και την αποδεικτική τους ισχύ, συνελήφθην και διετάχθη η προσωρινή κράτησή μου αδίκως».