«Εμείς θα νικήσουμε» επιμένει ο Renzi, παρά το στραπάτσο των Δημοκρατικών στη Σικελία

«Εμείς θα νικήσουμε» επιμένει ο Renzi, παρά το στραπάτσο των Δημοκρατικών στη Σικελία

Χάσαμε μια μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Αυτό το μήνυμα επιχείρησε να στείλει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης των Δημοκρατικών, Matteo Renzi, μετά την οδυνηρή ήττα που υπέστη το κόμμα του στις εκλογές στη Σικελία, όπου βρέθηκε τρίτο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την πρώτη Φόρτσα Ιτάλια του Berlusconi και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Beppe Grillo. 

Σε συνέντευξή του στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε με έμφαση: «Λένε ότι χάνουμε έδαφος αλλά κυβερνάμε σε 14 περιφέρειες σε σύνολο 20 και έχουμε διπλάσιο ποσοστό, στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με την Φόρτσα Ιτάλια». Δήλωσε πεπεισμένος, επίσης, ότι το κόμμα του θα έρθει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

«Απευθύνομαι σε όλους για να πετύχουμε την ενότητα της κεντροαριστεράς, αλλά θέλω να υπενθυμίσω ότι δεν εξελέγην μόνος μου επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος. Με επέλεξαν δυο εκατομμύρια ψηφοφόροι, σε ανοικτή κομματική διαδικασία», είπε Renzi.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι «έκανε το λάθος να δώσει την εντύπωση ότι είναι κοντά στις ισχυρές εξουσίες της Ιταλίας». Σε ότι αφορά, δε, τους πολιτικούς αντιπάλους του υπογράμμισε ότι «η κεντροδεξιά χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό, διότι βασίζεται στον γραμματέα της Λέγκας, Matteo Salvini, που βρέθηκε στο πλευρό της Le Pen», ενώ «το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, με τις επιδόσεις του στους δήμους της Ρώμης και του Τορίνο, απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει».

Σε σχέση, τέλος, με το προεκλογικό πρόγραμμα των «Δημοκρατικών», ο Renzi δήλωσε ότι «θα υποστηρίξει την μείωση των φόρων για τους πολίτες που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αρχίζοντας από τις οικογένειες που έχουν προσλάβει γυναίκα για την φροντίδα ενός συγγενή με Αλτσχάιμερ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία από Associated Press