Εμβόλιο - Pfizer: Αποτελεσματικό κατά 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Εμβόλιο - Pfizer: Αποτελεσματικό κατά 90,7% σε παιδιά 5-11 ετών

Στο 90,7% φτάνει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, κάτι που προκύπτει από κλινικές δοκιμές σύμφωνα με την εταιρεία, όπως αναφέρει δημοσίευμά του  Bloomberg. Στις 26 Οκτωβρίου θα εξεταστεί το αίτημα έγκρισης του εμβολίου για την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία από τον FDA και εφόσον γίνει αποδεκτό πιθανόν να διατίθεται από τις αρχές Νοεμβρίου

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας καταγράφεται σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αναφέρει το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Pfizer δημοσίευσε το έγγραφο πριν από την βασική ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί εάν το εμβόλιο πρέπει να εγκριθεί και για τα μικρά παιδιά. Το αποτέλεσμα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου  βασίζεται σε μια δοκιμή σε περίπου 2.250 παιδιά, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Eμπειρογνώμονες της ανεξάρτητης συμβουλευτική επιτροπή του FDA θα συνεδριάσουν για να αξιολογήσουν το νέο εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech για έγκριση έκτακτης ανάγκης. Εάν υπάρξουν θετικοί ψήφοι και ο FDA συμφωνήσει, θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για τον εμβολιασμό μικρών παιδιών και να είναι διαθέσιμο έως τις αρχές Νοεμβρίου, αναφέρει το Bloomberg.

Η Pfizer και η BioNTech ζήτησαν άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο στα μικρότερα παιδιά στις αρχές Οκτωβρίου, αφού τα δοκιμαστικά δεδομένα έδειξαν ότι το εμβόλιο- χαμηλότερης δόσης - αύξησε τα αντισώματα κατά του Covid. Να σημειωθεί ότι η δόση του εμβολίου για  τα μικρά παιδιά είναι το 1/3 της δόσης για ενήλικες.