ΕΛΤΑ: Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου - Καινοτομούμε για να ανακάμψουμε

ΕΛΤΑ: Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου - Καινοτομούμε για να ανακάμψουμε

Με το σύνθημα, «Καινοτομούμε για να ανακάμψουμε» οι ταχυδρομικοί φορείς όλου του κόσμου γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, προσδοκώντας να αφήσουν οριστικά πίσω τους τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας και να προχωρήσουν μπροστά με νέες ιδέες και μεθόδους παρέχοντας σταθερά ποιοτική και ασφαλή ταχυδρομική εξυπηρέτηση. 

Για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το φετινό σύνθημα είναι ιδιαίτερα επίκαιρο. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου βρίσκει τα ΕΛΤΑ να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, να έχουν ανταποκριθεί στο έπακρο στις προκλήσεις της πανδημίας, με πιστοποιημένες μεθόδους και διαδικασίες για την προστασία από τον covid και να καινοτομούν με την εγκατάσταση της ρομποτικής διαλογής αντικειμένων, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη σε μία πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Γιορτάστε μαζί μας επιλέγοντας να ταχυδρομήσετε την αλληλογραφία σας με το γραμματόσημο της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείου, στο οποίο εικονίζεται η  αφίσα που σχεδίασε η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση για τον φετινό εορτασμό.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, τα ΕΛΤΑ πραγματοποιούν, αυτές τις μέρες, σειρά διαδικτυακών εκπαιδευτικών δράσεων με σχολεία από όλη την χώρα.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, ο Γενικός Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, Bishar A. Hussein, δήλωσε: 

«(…)Όταν η COVID-19 επηρέασε όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των καθιερωμένων υποδομών που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, το Ταχυδρομείο, ακόμη και τότε, βρήκε τρόπο να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες στις κοινότητες. 

Είναι αυτή η ικανότητα καινοτομίας των Ταχυδρομείων, και η ανθεκτικότητά τους στην εξυπηρέτηση των κοινοτήτων, που γιορτάζουμε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων. 

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων είναι «Καινοτομούμε για να ανακάμψουμε»!

Μαζί, ας μάθουμε τα μαθήματα που προκύπτουν από την πανδημία της COVID-19, και ας καταλάβουμε ότι η καινοτομία δεν είναι βοήθημα· είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάκαμψη και αυτό που κάνει αυτόν τον τομέα πολύ σημαντικό σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.(..)»

Υπενθυμίζουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων γιορτάζεται από τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου, κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, το 1874. Η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση αποτελεί ένα από τους πρώτους φορείς που λειτούργησαν στην κατεύθυνση της παγκόσμιας διασύνδεσης των πληθυσμών πέρα από γεωγραφικά σύνορα. Σήμερα, το τεράστιο δίκτυο της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης μετρά 192 χώρες-μέλη, περισσότερα από 640.000 ταχυδρομικά καταστήματα και ανθρώπινο δυναμικό 5.000.000 εργαζομένων.