Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό: Κάνουμε τα πάντα για να βοηθηθούν οι Έλληνες

Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό: Κάνουμε τα πάντα για να βοηθηθούν οι Έλληνες

Βοήθεια Το γενικό προξενείο στην Οδησσό είναι ανοιχτό και κάνει τα πάντα για να βοηθηθούν οι Έλληνες πολίτες, διαβεβαίωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Οδησσό της Ουκρανίας, Δημήτρης Δόχτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Όπως είπε μπορεί το αεροδρόμιο είναι κλειστό, αλλά τα σύνορα ανοιχτά. 

Ο κ. Δόχτσης ανέφερε ότι η νύχτα κύλησε ήσυχα στην πόλη. Περιέγραψε ότι στην Οδησσό  υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά ενώ υπάρχει περιορισμός στη βενζίνη.  

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάληψη της Οφιδούσας, ενός μικρού νησιού στις εκβολές του Δούναβη, από τον ρωσικό στρατό και ότι κατά την κατάληψη 13 συνοριοφύλακες σκοτωθήκαν.

Μαρτυρία: 70 άτομα επικοινώνησαν με το ελληνικό προξενείο

Η κ. Αθηνά Χατζίνοβα, κάτοικος Μαριούπολης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι το ελληνικό προξενείο επικοινωνεί με ανθρώπους που έχουν ελληνικό διαβατήριο, περίπου 70 άτομα, τονίζοντας ότι υπάρχει φόβος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πως το 99%, παραμένει. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού και της κυβέρνησης. 

Όπως είπε, άκουσε ότι κάποιοι έφυγαν με αυτοκίνητα κι όσοι μπόρεσαν να αγοράσουν εισιτήριο για τρένο, προσθέτοντας ότι δεν κινούνται τα λεωφορεία. 

Σύμφωνα με την ίδια, δύο μεγάλα μεταλλουργία εκκενώθηκαν στην περιοχή.

Η κ. Χατζίνοβα ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των αμάχων ενώ το πρωί επικρατούσε απόλυτη ησυχία. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

«Είμαστε σε άγνοια για την επόμενη ημέρα. Πήγαμε για ύπνο, χωρίς να γνωρίζουμε πού θα ξυπνήσουμε», είπε ακόμη και τόνισε: «Μας βομβαρδίζει από αέρος ο Πούτιν, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, οι κυρώσεις πρέπει να είναι πολύ σκληρές».