Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο άγαλμα του Τρούμαν

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο άγαλμα του Τρούμαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τα χθεσινά γύρω απο το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής πορείας που πραγματοποιπηθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Η δίκη τους, που επρόκειτο να γίνει σήμερα από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, αναβλήθηκε για τις 25 Απριλίου και ενώ πλήθος συγκεντρωμένων βρίσκονταν στα δικαστήρια προς συμπαράστασή τους.

Οι περίπου 500 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολέμου στη Συρία ενώ νωρίτερα δημιουργήθηκε μικρή ένταση, τη στιγμή που αφίχθησαν οι δύο συλληφθέντες και καθώς εισέρχονταν στο κτίριο συνοδεία αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα τη Δευτέρας προσήχθησαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατήγγειλε τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες».

 

Φωτογραφίες: Intime News