Ελέγχθηκε στη Βουλή το τρομοδέμα πριν φτάσει στον  Λουκά Παπαδήμο

Ελέγχθηκε στη Βουλή το τρομοδέμα πριν φτάσει στον Λουκά Παπαδήμο

Νέα εξέλιξη για τον έλεγχο που έγινε στην αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ότι το τρομοδέμα που χτύπησε τον πρώην πρωθυπουργό είχε ελεγχθεί από τα μηχανήματα X-ray της Βουλής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πληροφορίες από αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνεται από τις κάμερες της Βουλής η κατάθεση του συνοδού ασφαλείας του κ. Παπαδήμου ότι παρέδωσε το τρομοδέμα στο φυλάκιο της Βουλής ώστε να ελεγχθεί στο μηχάνημα ακτινών Χ του κοινοβουλίου.

Στην κατάθεσή του είχε δηλώσει συγκεκριμένα:

«Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του κ. Παπαδήμου και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

Αρχικά αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές είχαν διαψεύσει ότι ο έλεγχος έγινε στη Βουλή και υποστηρίζονταν πως οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο δεν κατέγραψαν ούτε ένα άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο.

Σημείωναν μάλιστα ότι για να περάσει οποιοσδήποτε αστυνομικός που δεν ανήκει στην ασφάλεια του κοινοβουλίου απαιτείται ειδική διαπίστευση, που δεν δόθηκε, ενώ για τη χρήση των μηχανημάτων X-ray χρειάζεται προσωπική εντολή του φρουράρχου, που ούτε καν ζητήθηκε.