ΕΛΑΣ: Οι μεταθέσεις των αξιωματικών γίνονται για το βόλεμα των ημέτερων

ΕΛΑΣ: Οι μεταθέσεις των αξιωματικών γίνονται για το βόλεμα των ημέτερων

Για απόπειρα της κυβέρνησης να βολέψει ημέτερους με παράνομες προεκλογικές μεθοδεύσεις κάνουν λόγο συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Γίνεται ανήθικα για το βόλεμα, προφανώς, των ημετέρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Γιάννης Κατσιαμάγκας στον ΣΚΑΪ μιλώντας για ανήθικες ενέργειες που θυμίζουν τους διορισμούς των τελευταίων ημερών στην Βουλή.

«Μία από τα ίδια», σχολίασε αιχμηρά.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιαμάγκας δήλωσε πως το αρχηγείο έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των δύο συμβουλίων μεταθέσεων το προσεχές Σάββατο, λίγο πριν την διάλυση της Βουλής λόγω εκλογών, μολονότι βάσει νόμου οι σχετικές αποφάσεις έπρεπε να είχαν ληφθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ακόμη, τόνισε πως οι ημερομηνίες των συμβουλίων μπορούν να μετατεθούν μόνον με Προεδρικό Διάταγμα.

Επιπλέον, ο κ. Κατσιαμάγκας επισήμανε ότι το 2015, την εποχή του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε φροντίσει για την έκδοση Διατάγματος ώστε να αναβληθούν τα συμβούλια. Απέδωσε την αλλαγή στάσης στο γεγονός ότι τότε η Κουμουνδούρου ήταν βέβαια για νίκη στις επερχόμενες εκλογές ενώ σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει.

Ο κ. Κατσιαμάγκας επισήμανε πως η Ομοσπονδία δεν θα νομιμοποιήσει τις συνεδριάσεις και θα απόσχει, ενώ εάν χρειαστεί θα εφεσιβάλει τις όποιες αποφάσεις σε διοικητικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε ανάλογες καταγγελίες για «βολέματα ημετέρων» προχώρησαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων και αξιωματικών και με κοινή ανακοίνωσή τους προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ. 

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές σημείωσαν πως με αφορμή την απόφαση για σύγκληση του Ανωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων Αξιωματικών ότι «δεν θα συμπράξουν στην υλοποίηση της απροσχημάτιστης και ανήθικης αυτής απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο ένα μόλις 24ωρο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των εθνικών εκλογών».