Εκτός λειτουργίας 10 λεωφορεία το μήνα από τη δράση των μπαχαλάκηδων

Εκτός λειτουργίας 10 λεωφορεία το μήνα από τη δράση των μπαχαλάκηδων

Δέκα αστικά λεωφορεία το μήνα βγαίνουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας της δράσης των μπαχαλάκηδων, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) τα οποία διαβίβασε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα 374 περιπτώσεις ζημιών, βανδαλισμών και καταστροφών έχουν καταγραφεί στο στόλο των λεωφορείων και τρόλεϊ της ΟΣΥ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2018 με ζημιά που υπολογίζεται στα 1,13 εκατ. ευρώ.

Από αυτά για 208 περιπτώσεις ο ΟΣΥ έχει αποζημιωθεί μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης με το ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ. Για 166 περιπτώσεις συνολικού ποσού 60,7 χιλιάδων ευρώ, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ολικής αποζημίωσης από τις αρμόδιες ασφαλιστικές εταιρείες.

Στα αναλυτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή καταγράφονται, κατά χρονολογική σειρά, ο αριθμός του ασφαλιστικού φακέλου κάθε περίπτωσης, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος που υπέστη ζημιά, η ημερομηνία του συμβάντος, το εκτιμώμενο χρηματικό ποσό κάθε ζημιάς και το αντίστοιχο ποσό που εισπράχθηκε από την ασφαλιστική εταιρία.