Εκθέτουν την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις από ΕΚΑΒ, ΠΟΕΔΗΝ και ΚΕΕΛΠΝΟ

Εκθέτουν την κυβέρνηση οι αποκαλύψεις από ΕΚΑΒ, ΠΟΕΔΗΝ και ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης συμμετείχαν στην σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής για την φονική φωτιά στο Μάτι.

Μετά την αποκάλυψη ανδρών των ΟΥΚ και αστυνομικών πως η κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών πριν νυχτώσει, καθώς και την ομολογία του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πως υπήρχε η πληροφορία, αλλά δεν τη θεώρησαν... ασφαλή, έρχονται να προστεθούν οι μαρτυρίες του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιαννάκος, είπε πως «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο Σισμανόγλειο που από τις 10 και μισή, 11 παρά, είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών».

«Αυτό μου το επιβεβαίωσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας όταν βρέθηκα ξανά στο Σισμανόγλειο».

«Έντεκα παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ.

«Μου είπαν πρόεδρε ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, αποκάλυψε ότι η είδηση για ύπαρξη νεκρών ήταν γνωστή πολύ πριν την έναρξη της κυβερνητικής σύσκεψης.

«Από τις 20:41 που δόθηκε η πρώτη κλήση από την Πυροσβεστική κατά διαστήματα έρχονταν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 4 άτομα απανθρακωμένα. Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30» αποκάλυψε ο κ. Μαθιόπουλος ενώ η κυβερνητική σύσκεψη ξεκίνησε στις 23:45 το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, «μετά σταμάτησε η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ γιατί δόθηκε εντολή από το συντονιστικό κέντρο που ήταν όλοι οι υπουργοί και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας ΕΚΑΒ καθώς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».

Κατά τον κ. Μαθιόπουλο «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ), την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης».

Στην καταγγελία ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ δέχθηκε στις 9 παρά είκοσι το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς, κλήσεις για να παραλάβουν νεκρούς, καθώς και ότι στις 11.20 το βράδυ το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών, προχώρησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταμάτης Πουλής, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής.

«Από τις 11.20 το ΕΚΕΠΥ ζητά 40 σάκους περισυλλογής νεκρών είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλής καταγγέλλοντας ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης, μπαίνοντας στην συνεδρίαση του συντονιστικού, ήξερε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών».