Έκτακτη σύνοδος των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ στις 20 Νοεμβρίου

Έκτακτη σύνοδος των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ στις 20 Νοεμβρίου

Στις 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ, όπως έγινε γνωστό από την Λουξεμβουργιανή προεδρία, μετά τις παλύνεκρες αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία.

Στην ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη από κοινού με τις γαλλικές αρχές. "...Μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, αυτό το έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή απάντηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρακολούθηση των μέτρων που έχουν ληφθεί", αναφέρεται μεταξύ άλλων την ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου εσωτερικών με την οποία ζητούσε την σύγκληση έκτακτης συνόδου των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου εσωτερικών, σκοπός της έκτακτης συνόδου του συμβουλίου θα ήταν η «ενίσχυση» του αντιτρομοκρατικού αγώνα, μετά τις αιματηρές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

Η «μάχη» εναντίον της τρομοκρατίας «πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω σε όλα τα επίπεδα και ιδιαιτέρως σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών της Γαλλίας.