Έκτακτη συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου

Έκτακτη συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου

Τις εξελίξεις μετά από τις χθεσινοβραδινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι θα εξετάσει το αυστριακό υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνέρχεται το απόγευμα σε έκτακτη συνεδρίαση στη Βιέννη, ενώ στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών έχει συσταθεί από το μεσημέρι ένα επιτελείο διαχείρισης κρίσεων.

Ήδη το πρωί το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την ενίσχυση, για προληπτικούς λόγους, των μέτρων ασφαλείας στη χώρα, ενόψει και της τέταρτης Συνόδου Κορυφής για τη Συρία που πραγματοποιείται από σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα, ενώ αναβλήθηκαν τα προγραμματιζόμενα για σήμερα επίσημα εγκαίνια της περίφημης παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης Αγοράς της Βιέννης, στην Πλατεία του Δημαρχείου. που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας αφορούν κυρίως κτιριακές εγκαταστάσεις γαλλικών συμφερόντων στην Αυστρία όπως επίσης τα κτίρια των διεθνών οργανισμών στη Βιέννη, καθώς και το κεντρικό ξενοδοχείο στο οποίο πραγματοποιούνται οι συνομιλίες για τη Συρία, με τη συμμετοχή 17 υπουργών Εξωτερικών (ΣΣ ανάμεσά τους εκείνοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας) και ανωτάτων εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών υπήρξε η σχετική προσαρμογή των πληροφοριών ως προς την τρέχουσα κατάσταση στη Γαλλία και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις εισόδους λόγω εντατικοποίησης των ελέγχων, χωρίς ωστόσο αυτό να συνιστά ταξιδιωτική οδηγία από αυστριακής πλευράς.

Από τις πρωινές ώρες, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στα μέγαρα της προεδρίας και της καγκελαρίας, όπως επίσης στα κτίρια της Βουλής και του υπουργείου Εξωτερικών στη Βιέννη.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές βρισκόμαστε πολύ κοντά στο πλευρό της Γαλλίας, βλέποντας βαθιά συγκλονισμένοι ότι η τρομοκρατία κτύπησε, και αυτό μας αφορά όλους, με τους φόνους να μας δείχνουν ότι θα πρέπει να δράσουμε από κοινού για να καταπολεμήσουμε με συνέπεια και σε όλα τα επίπεδα την τρομοκρατία, τονίζει σε νέα δήλωσή του (ΣΣ μετά την έκφραση νωρίτερα των συλλυπητηρίων του και της συμπαράστασής του με το γαλλικό λαό), ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ