Έκτακτη ενημέρωση Ν. Χαρδαλιά στις 14:00 για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα

Έκτακτη ενημέρωση Ν. Χαρδαλιά στις 14:00 για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα

Για τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση στις 14:00 σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr. Θα αναφερθεί στην κατάσταση των περιοχών που κατακαίει η πύρινη λαίλαπα.

 Υπενθυμίζεται ότι χτες o υφυπουργός ανέφερε ότι αντιμετωπίζουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, με 154 πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο και συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αττική, ενώ σημείωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενεργοποιήσει κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, αλλά και με τις αστυνομικές αρχές, δραστηριοποιούνται σε Αττική, Τολοφώνα, Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα. Στην Αττική για πρόθεση και στην Καλαμάτα για πρόθεση κατά εξακολούθηση, με επιβεβαιωμένες τουλάχιστον 3 περιπτώσεις για το ίδιο άτομα που αύριο θα οδηγηθεί στην αντεισαγγελέα Πρωτόδικων Καλαμάτας, διευκρίνισε.