Έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο στον Καναδά με 15 τραυματίες

Έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο στον Καναδά με 15 τραυματίες

Περίπου 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις σοβαρά, όταν σημειώθηκε έκρηξη μέσα σε εστιατόριο ινδικής κουζίνας στο Μισισάουγκα, ένα προάστιο του Τορόντο στον Καναδά, μετέδωσαν καναδικά ΜΜΕ και ανέφερε μέσω Twitter η υπηρεσία των τραυματιοφορέων. Η έκρηξη έγινε στο εστιατόριο Bombay Bhel.

Οι καναδικές αρχές δημοσίευσαν την φωτογραφία δύο αγνώστων την ώρα που έμπαιναν στο εστατόριο, με τον έναν να φαίνεται να κρατάει κάτι σαν πακέτο. Λίγη ώρα μετά ακολούθησε η έκρηξη. Η αστυνομία εκτιμά πως οι δύο άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μπήκαν στο εστιατόριο, πυροδότησαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και διέφυγαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω τις 22:30 (τοπική ώρα). Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόπτων ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV στον ιστότοπό του.

Η επίθεση στη Μισισάουγκα, που είναι το έκτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Καναδά, σημειώθηκε έναν μήνα αφότου νεαρός έριξε το φορτηγάκι που είχε νοικιάσει πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο του Τορόντο, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ