Εκπρόσωπος Erdogan: Έχουμε ακόμη δουλειά στην Αφρίν - Παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια

Εκπρόσωπος Erdogan: Έχουμε ακόμη δουλειά στην Αφρίν - Παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια

Στον ισχυρισμό ότι ο τουρκικός στρατός παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Αφρίν προχώρησε ο Ibrahim Kali, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησης στην συγκεκριμένη περιοχή.

Σε συνέντευξή του στο Sky News, o εκπρόσωπος του Τayyip Erdogan υποστήριξε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ακόμα δουλειά να κάνουν στην Αφρίν, περιγράφοντας ότι η εκκαθάριση των «τρομοκρατών» του YPG / PKK, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους από το κέντρο συριακής πόλη είναι βασικό στάδιο της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας, «αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει».

«Η Αφρίν είναι μια μεγάλη περιοχή με αρκετές χιλιάδες ανθρώπους να ζουν εκεί», δήλωσε ο Kalin. «Παρέχουμε βοήθεια και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι, ειδικά στις πόλεις και στα σπίτια, δεν υπάρχουν νάρκες και παγίδες» τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς επίσης και η συνεργασία με τους ντόπιους ώστε να διασφαλιστεί ότι η διακυβέρνηση θα περάσει σε αυτούς καθώς και το ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες τους, σύμφωνα με τον Kalin. 

Οι δηλώσεις Kalin έρχονται να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Bekri Bozdag ο οποίος υποστήριξε ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα παραμείνουν στην Αφρίν και θα την παραδώσουν σε αυτούς που ανήκει πραγματικά.

Φωτογραφία: APImages