Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σαρωτική επικρατηση Ανδρουλάκη με 68,2% έναντι 31,7% δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σαρωτική επικρατηση Ανδρουλάκη με 68,2% έναντι 31,7% δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Σαρωτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, στο 82,22% των εκλογικών τμημάτων και στο 76,36% των ψηφισάντων (106.763), ο ευρωβουλευτής συγκεντρώνει το 68,22% των ψήφων, με τον Γ. Παπανδρέου να συγκεντρώνει το 31,78% (49.730).

Όπως έγινε γνωστό, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ν. Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήρια του και να του ευχηθεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».

Στους 206.126 υπολογίζονται οι πολίτες που ψήφισαν στον β΄ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:30, μετά και από την παράταση της μισής ώρας. Η συμμετοχή στον β΄γύρο πλησίασε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις εσωκομματικές εκλογές του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς 2017 (211.000).

Ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει. Κατά πληροφορίες, η εκλογική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και στα εκλογικά κέντρα της Αλεξανδρούπολης και της Αγίας Παρασκευής λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Μεγάλο προβάδισμα Ανδρουλάκη στην Κρήτη.

Μεγάλο προβάδισμα της τάξεως του 72,5% στον Ν. Ανδρουλάκη δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα στον νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Το Ασήμι είναι το πρώτο εκλογικό κέντρο από την Κρήτη που έδωσε αποτελέσματα για την εσωκομματική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής. Ψήφισαν 296 εκλογείς. 213 ψήφους έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου 82. Στον πρώτο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πάρει 202 ψήφους και ο Γιώργος Παπανδρέου 117.

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ψήφισαν 14.693, ενώ στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 18.289.

Στη Γέργερη 194 ψήφους πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης, 19 ο Γιώργος Παπανδρέου. 160 ψήφισαν στην Τύλισσο, με τον Ν.Ανδρουλάκη να λαμβάνει 127 ψήφους και τον Γιώργο Παπανδρέου 32.

Στο Ζαρό ψήφισαν 223, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 144 ψήφους και τον Γιώργο Παπανδρέου 79.

133 εκλογείς πήγαν στην κάλπη στην Επισκοπή. 85 ψήφους έλαβε ο Ν.Ανδρουλάκης, 47 ο Γ.Παπανδρέου, ενώ στον πρώτο γύρο η εικόνα ήταν αμφίρροπή με τον πρώην πρωθυπουργό να "κόβει το νήμα" με μικρή διαφορά από τον Ν.Ανδρουλάκη (73 και 79 ψήφους αντίστοιχα).

220 ψήφισαν στη Βιάννο. 186 ψήφους έλαβε ο Ν.Ανδρουλάκης, 34 ο Γ.Παπανδρέου.

Στο νότιο διαμέρισμα της πόλης του Ηρακλείου, από τις 378 ψήφους της μίας κάλπης, 280 έλαβε ο Ν.Ανδρουλάκης και 97 ο Γ.Παπανδρέου. Από τη δεύτερη κάλπη, 260 ψήφισαν και έλαβαν: Νίκος Ανδρουλάκης 199 και Γιώργος Παπανδρέου 69. Από την τρίτη κάλπη με τις 378 ψήφους, 280 έλαβε ο Ν.Ανδρουλάκης και 97 ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Αλικαρνασσό ψήφισαν 349 και έλαβαν: Ν.Ανδρουλάκης 259, Γ. Παπανδρέου 88.

Στο Θραψανό 125 προσήλθαν στην κάλπη. 81 ψήφισαν Ανδρουλάκη και 43 Παπανδρέου.

Στην Ιεράπετρα ψήφισαν 796 εκλογείς και βρέθηκαν 2 άκυρα ψηφοδέλτια. 589 ψήφους, δηλαδή 74,1% έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, 205 ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη

«Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη», δήλωσε ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ψήφισε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το πρωί της Κυριακής.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε: «Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Παπανδρέου: Σήμερα ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος

«Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ψήφισε στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Ο Γ. Παπανδρέου, που αναδείχθηκε δεύτερος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

«Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς», υπογράμμισε.

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά, η Ελλάδα ψηλά

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφισε το πρωί της Κυριακής στη Μεταμόρφωση για τον β΄γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

«Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά», τόνισε.

Γερουλάνος: Έχουμε δουλειά να κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι
«Έχουμε δουλειά να κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι μια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική σκηνή του τόπου», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, που ψήφισε για τον β΄γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στο εκλογικό κέντρο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ ενθαρρυντική και μας γεμίζει ευθύνες. Διότι από εδώ και πέρα έχουμε δουλειά να κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι μια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική σκηνή του τόπου, σήμερα. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτόν τον στόχο θα δουλέψω την επόμενη ημέρα με όποιον εκλεγεί πρόεδρος». 

Τα αποτελέσματα του α' γύρου

Υπενθυμίζεται ότι στον α΄γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,97%.

Ψήφισαν συνολικά 270.706 πολίτες.

Τα ποσοστά διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36.88% - 99.120 ψήφοι

Γιώργος Παπανδρέου: 27.97% - 75.183 ψήφοι

Ανδρέας Λοβέρδος: 25.98% - 69.827 ψήφοι

Παύλος Χρηστίδης: 3.25% - 8.733 ψήφοι

Παύλος Γερουλάνος: 2.99% - 8.027 ψήφοι

Χάρης Καστανίδης: 2,94% - 7.908 ψήφοι